Sfeerverslag

Wandelend op ontdekkingstocht door Den Haag | Zaterdag 19 september 2020

 

Na een lange tijd zonder wandelevenementen konden de wandelschoenen eindelijk weer uit de kast getrokken worden. Vandaag stond het Lange Voorhout in Den Haag in het teken van de vierde editie van de Urban Walk Den Haag. Met voldoende voorzorgsmaatregelen en een ruime startstraat vertrokken de deelnemers verspreid en met 1,5 meter afstand Den Haag in. 

 

 

Na de start op het Lange Voorhout liepen de deelnemers via de 12 km of 20 km wandelroute langs verschillende Haagse highlights. Het parcours leidde de deelnemers onder andere langs Paleis Noordeinde, de bijbehorende Paleistuin en het Vredespaleis. Naast de iconische gebouwen liep het 20 km parcours ook door een deel van de Scheveningse bosjes en het groene Haagse Bos. 

 

 

Om rij-vorming op het parcours te voorkomen waren de stempel- en verzorgingsposten vervangen door quizvragen, waarmee de kennis van de deelnemers over Den Haag op de proef werd gesteld. Maar ook aan entertainment deze editie geen gebrek. Zo werden de deelnemers bij de Hof van Wouw verrast door prachtig pianospel en gitaarmuziek in de tuin van de Nieuwe Kerk.

 

 

Eenmaal weer in het centrum van Den Haag aangekomen liepen de wandelaars via het beroemde toegangspoortje het historische Binnenhof, langs de hofvijver weer terug naar het Lange Voorhout. De deelnemers konden hier bij de finish zelf hun unieke Urban Walk Pin opspelden en trots het evenemententerrein verlaten.

 

 

De organisatie kijkt tevreden terug op de vierde editie van de Urban Walk Den Haag. “We zijn er trots op dat we de deelnemers in deze tijd een onvergetelijke dag hebben kunnen bezorgen op deze zonovergoten dag. Samen met de locaties, de vrijwilligers en de deelnemers hebben we er een mooie editie van weten te maken. Complimenten aan alle deelnemers die de aanwijzingen goed hebben opgevolgd en er een geslaagde editie van hebben gemaakt!”, aldus Ylona Färber, organisator van de Urban Walk Den Haag.

De Urban Walk Den Haag is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in onder andere Groningen (4 oktober), Rotterdam (11 oktober), Utrecht (25 oktober), Breda (1 november) en Haarlem (8 november). Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben.