Highlights langs de route

De locaties op de routes van de 12 km en 20 km van de Urban Walk Den Haag worden op deze pagina en in het Facebook-evenement stap voor stap bekendgemaakt. De volledig uitgestippelde parcoursen bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad. 

Om opstopping op het parcours te voorkomen zijn er deze editie geen stempel- en verzorgingsposten onderweg. De stempelposten zijn vervangen door quizvragen. De vragen kom je op het parcours tegen en de antwoorden vul je in op je wandelkaart. De verzorging ontvang je deze editie bij de start.

Start en finish: Lange Voorhout

De Urban Walk Den Haag start en finisht misschien wel op de mooiste laan van Nederland: het Lange Voorhout in Den Haag. Het Lange Voorhout bevindt zich vlakbij het Binnenhof in de Haagse binnenstad en vormt zaterdag 19 september het centrale middelpunt van de Urban Walk Den Haag. 

De Hof van Wouw

Één van de mooiste en meest authentieke Haagse Hofjes. Dit hofje is in 1647 gesticht door Cornelia van Wouw met als doel om alleenstaande vrouwen te huisvesten. Hiertoe beschikt de Hof Van Wouw over een aantal huisjes, geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Tot op heden worden de bewoonsters nog gekozen aan de hand van de regels uit het testament van Cornelia van Wouw.

Het Binnenhof

Het Binnenhof is het politieke middelpunt van Nederland. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je zaterdag 19 september midden in het hart van onze democratie. De historische architectuur is een lust voor het oog. 

Paleis Noordeinde

De route van de Urban Walk Den Haag krijgt ook een koninklijk tintje. De route loopt langs Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de Koning. Het paleis is al sinds 1609 een paleis van het Koninklijk Huis, toen de staat het als cadeau aanbood aan de weduwe van Willem van Oranje. Paleis Noordeinde is niet toegankelijk voor publiek. Ben je toch nieuwsgierig naar de binnenkant? Je kunt wel een virtueel kijkje nemen in Koninklijk Paleis Noordeinde.  

Bar & Restaurant Pavlov - Koffietip!

Nadat je de Nieuwe Kerk bent gepasseerd kun je even bijkomen bij Bar-Restaurant Pavlov. Genieten in een ongedwongen sfeer met goed eten én gastvrijheid. Bij goed weer zit je heerlijk op het terras met uitzicht op de Nieuwe Kerk.

Natuurlijk ben je ook na de Urban Walk Den Haag van harte welkom bij Pavlov voor een drankje of het diner.

Betaling alleen met pin.

Museum Sophiahof

Het in juni 2019 geopende Museum Sophiahof verbeeldt het erfgoed van Nederlands-Indië en de migratiegeschiedenis en cultuur van de gemeenschappen met een achtergrond in Indië en Indonesië: van de geschiedenis van de voormalige kolonie tot aan de betekenis van kolonisatie, oorlog en migratie in het Nederland van nu. Tijdens de Urban Walk Den Haag kun je hier even pauzeren voor een kop koffie, thee of fris.
Betaling alleen met pin. 

Scheveningse bosjes 

De route van de Urban Walk Den Haag gaat ook door een mooi stukje natuur. Geniet volgende week zaterdag van de mooie slingerpaadjes tussen verschillende soorten loofbomen in de Scheveningse Bosjes. 

 


Humanity House - Geen onderdeel meer van de route 

Helaas is Humanity House geen onderdeel meer van de route tijdens de Urban Walk Den Haag. Als locatie hopen ze een volgende editie weer onderdeel te kunnen zijn van de route.