Routes

De locaties op de routes van de 12 km en 20 km van de Urban Walk Den Haag worden op deze pagina en in het Facebook-evenement stap voor stap bekendgemaakt. De volledig uitgestippelde parcoursen bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad. Zodra alle locaties bekendgemaakt zijn, wordt de parcourskaart met jullie gedeeld. 

PARCOURS & LOCATIES

Startnummers ophalen: Universiteit Leiden in Den Haag

Welkom bij de Universiteit Leiden in Den Haag. Na binnenkomst neem je de steile trap omhoog en kom je in een oase van rust in onze tuin op de tweede verdieping. Hier vind je de startnummers en kun je je onder het genot van een kopje koffie klaar maken voor de start. Binnen ga je nog een een trap op, maar met de energieboos van onze DJ lukt dat wel. Vervolgens gaan we via de grootste collegezaal en de Spaanse trap naar beneden. Je hebt de Universiteit goed doorlopen. Succes met de wandeling!

Start- en finishlocatie: Bar & Restaurant Pavlov

Net als vorig jaar finishen we bij Bar & Restaurant Pavlov in de tuin bij de Nieuwe Kerk. Na het ophalen van de startnummers bij de Univeristeit Leiden in Den Haag starten we hier ook met de wandeling. Als we alleen al naar afgelopen editie kijken, belooft het hier weer heel gezellig te worden. Genieten in een ongedwongen sfeer met goed eten én gastvrijheid. Wat wil je nog meer?

Food Hall MingleMush

Hmmmmmm! De eerste locatie is bekend. MingleMush neemt je in wandeltempo mee de wereld over. De route brengt je door de Food Hall en zo kun je tijdens het lopen jouw favoriete foodstand uitzoeken. Good food & good mood!

 

De Hof van Wouw

Één van de mooiste en meest authentieke Haagse Hofjes. Dit hofje is in 1647 gesticht door Cornelia van Wouw met als doel om alleenstaande vrouwen te huisvesten. Hiertoe beschikt de Hof Van Wouw over een aantal huisjes, geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Tot op heden worden de bewoonsters nog gekozen aan de hand van de regels uit het testament van Cornelia van Wouw.

Hofje van Nieuwkoop

Welkom terug! Het Hofje van Nieuwkoop is een rijksmonument uit 1661. Het grootste én een van de mooiste hofjes van het land is zeer in trek als woonadres vanwege haar ambiance, ligging en fraaie architectuur. Je wordt verliefd op de rust, eenvoud en intieme sfeer. Het is niet moeilijk je te wanen in vroeger tijden. En stap je de poort uit, dan sta je midden in de stad en ben je meteen weer terug in de 21e eeuw.

Humanity House

Momenteel zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. In het Humanity House hoor je de verhalen achter deze cijfers. Waarom laat iemand alles achter en wat maakt diegene allemaal mee? Via een reis door het museum voel je wat het is om te moeten vluchten door oorlog of conflict. Daarna ontmoet je acht mensen die hun bijzondere vluchtverhaal met jou willen delen.

Franse tuin van Paleis Kneuterdijk

We wandelen door de Franse tuin van Paleis Kneuterdijk, ook wel het ‘Witte Paleisje’ genoemd. Het paleis is een rijksmonument en onderdeel van een beschermd stadsgezicht. Achter de witte gevel van het hoekpaleis gaat een interessante geschiedenis schuil, waarin het koningshuis, Thorbecke en de Tweede Wereldoorlog een rol spelen. Kijk goed om je heen, want er is zoveel moois te zien!

Urban Walk Den Haag: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Urban Walk Den Haag en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer